首先我地book 8點。早左大概15分鐘到,走廊已經有十幾人等緊。餐廳入面明明有位,但佢都唔放人入去住,門口個個都企喺度等。其實又唔係自助餐,點解要咁樣要人準時入…..
以下係dining city menu, 價錢我覺得正常啦

Drink menu幾有趣嘅

前菜揀左八瓜魚片同松業蟹他他。 等左半個鐘大概8:35pm 先上。
份量好少的,味道都ok. 我食嘅係松葉蟹他他,配蕃茄係幾清新。但唔知點解要配咸蛋黃,味道不是太夾

朋友嘅八爪魚燒得不錯,少少乾但醃得唔錯。南北杏mousse有趣但味道其實好淡

之後等左10分鐘又先上個湯… 蕃茄湯。
意粉應該一早就煮定,仲要carbonara係好容易整,連個蛋汁佢都係就咁放個溫泉蛋上去,我真係唔知點解一個份量咁小嘅意粉可以喺差唔多一個鐘之後先送來。二其實我係我等嘢食嘅時候,我見到八成客人嘅都係枱上面冇嘢食嘅,大家都係飲住野等,可想而知呢間餐廳係台台客人上菜都係非常之遲

講返呢一個腐乳意粉,其實睇Menu我覺得係有驚喜嘅,但係食落口嗰啲我就覺得腐乳味好淡,而且撈左溫泉蛋好稀唔掛汁。只可以講呢個一個非常之普通嘅意粉。
到9:17分佢終於上左主菜。呢個炭燒豬鞍份量非常之大,我覺得佢嘅青蘋果洋蔥醬煮得係幾好食嘅,煮出嚟冇嗰種青蘋果好酸嘅味。同埋我都會鍾意食佢墊底嘅紫薯薯蓉。
不過食到豬鞍嘅中間嘅時候,我覺得佢嘅豬肉係有啲似偏粉紅色嘅,因為豬肉我唔敢食生……所以中間都冇食到,但都希望廚房遲啲可以注意一下生熟度。

最後上甜品嗰陣其實已經9:30。我記得入咗嗰陣佢有同我講話入座時間限90分鐘,其實90分鐘佢連啲菜都未上齊嘅…可想而知佢上菜係有幾慢。。
我食緊呢個係楊枝甘露會花茶啫喱,上面有雲呢拿雪糕。其實呢一個甜品我自己覺得賣相好靚,份量好大,但係敗筆將幾樣唔同嘅食材配埋一齊。
楊枝甘露嘅味道同花茶啫喱我覺得係各有各嘅,唔可以撈埋一齊食,就算加左雲呢拿雪糕都冇用。所以呢個甜品我覺得都幾唔好食。

朋友就點左抹茶慕絲配檸檬荔枝啫喱。呢一個甜品仲衰過頭先嗰個…首先佢兩個item好低糖或者無糖, 所以唔係太甜,咁樣都OK。
但佢個濃抺茶慕絲同埋啫喱又係兩樣味道完全唔夾嘅,所以撈埋一齊係分開各有各嘅味道。我覺得如果佢就咁一個慕絲陪米通其實係幾好食,係個唔係太甜嘅甜品,建議可以單獨上就可以。

最後結論係餐廳管理可以做好啲,例如入座同埋上菜嘅時間同人流可以管理得更好。至於食物方面,我覺得甜品係最令人失望嘅,雖然係fusion,但係食材配搭可以進步。