2021-05-17
每次見到餐廳門口好多人等,曾經點過外賣,外賣食物真係麻麻地,對上一次係藍田分店食又覺得唔差,好多人話黃大仙店比較少人,所以今次黎試下。下午三時幾到左分店,人都係咁多,取飛號係第五百二十二號,由於餐廳APP預早取飛服務冇左,所以逼住要到現場先有得取飛,今次等左大概2.5個小時入座。時不時有睇餐廳個app,同步update叫號狀況,所以唔使驚Miss咗。假日的緣故,人特別多點了幾款壽司:海膽壽司:必點🔥大大片紫菜,比你自己包飯同海膽夾住一齊食😋蟹棒壽司🦀❤️鍾意食蟹嘅朋友可以試吓呢款,幾好食,蟹肉夠新鮮😋中拖羅壽司🍣唔知咩事舊中拖羅壽司失水準,只係中拖羅已經咁多筋,又凍,好似未解溶晒雪咁,所以咬咗一啖已經冇再食。相反,另一碟熟中拖羅腩壽司🍣中拖羅腩真係好味,入口即溶,可以再encore下次。甜品:卡達拉娜有啲似焦糖燉蛋感覺,上層是焦糖脆片,下層凍冰冰,甜甜地,好味😋迴轉帶上轉出嚟嘅壽司,有啲好新鮮,有啲就賣相麻麻地😳
假日的緣故,人特別多
點了幾款壽司:
海膽壽司:
海膽壽司
必點🔥大大片紫菜,比你自己包飯同海膽夾住一齊食😋
蟹棒壽司🦀
❤️鍾意食蟹嘅朋友可以試吓呢款,幾好食,蟹肉夠新鮮😋
中拖羅壽司🍣
相反,另一碟熟中拖羅腩壽司🍣
中拖羅腩真係好味,入口即溶,可以再encore下次。
甜品:卡達拉娜
Other Info. :
人實在太多,要有耐性先等到,唔同分店唔同水準,下次都係平日去,試吓其他分店可能更加好。希望餐廳個app 可以用到網上取票啦,咁樣大家食得開心!