思想
思想
Level 2
2017-04-02
Follow
由於自己本身住屯門,見 openrice 咁多人讚此店,所以book 左枱,唔洗等位。走時見全場座。book 了7時,準時到,有位。這間餐廳幾特別,是一間村屋,如果揸車唔驚無位拍,因為餐廳外面有一個空地,很大地方,夠晒泊車。
由於見到香辣豬肋骨 $88,自己未食過,但有點後悔呢。因為成排骨,肉很少。這個是鐵板餐,有湯,薯菜,飲品和啫哩。食既時候,不斷聽到啲人叫什扒餐,10個有8個都係叫什扒餐,原來什扒餐 $78,但份量很大碟的。如果下次嚟食,最好叫什扒餐。

豬肋骨沒有辣味,上枱先淋質,熱辣辣,很夠熱,很多煙。選了蒜茸汁,味道有啲咸
另外叫左雪花西冷扒 $128,全場最貴的鐵板套餐。選了黑椒汁,叫了6成熟,但食落應該有8成,所以建議揀5成熟會好啲。

兩個餐,叫了一紅湯和一白湯。其實兩個湯都好好飲,但白湯可以熱多一些會好啲。
揀左意粉和薯菜 (無影相),兩個都會另上碟的。份量ok, 薯菜係粗薯條,即炸,夠熱,所以好食。  飲品選了熱檸茶和凍檸茶 (無影相),熱飲不用加錢,凍飲要加$3。凍飲都幾大杯,同 Pizza Hut 一樣。
如果主菜有配菜伴碟,味道應該會好一啲。

啫哩甜品,味道一般。
環境都坐得舒服,唔逼。有兩部電視比客人睇,仲有wifi 提供,外面有很大地方可以泊車。

唯一唔好既係,成身煙味囉。外面都有得坐,感覺幾特別,好似唔似市區地方食晒咁。

Book 左枱會穩陣啲,如果唔係,人多時候便要等位了。
紅湯味道夠濃,好好飲。白湯不會太稀,剛好,好好飲,但覺得如果可以熱一啲會好咁好飲一啲。蒜蓉包不是熱,但很脆,好好食。88
上碟時,見很大塊。原來係成排骨,所以有點後悔叫這個。食唔飽,食淨成排骨。沒有辣味,不是香辣。
沒有雪花,但都ok 既,可以一試。建議揀5成熟,因為多數上碟時會過熟。
食剩成排骨,骨仲多過肉。
食剩成排骨,骨仲多過肉。
Ratings
紅湯,白湯,蒜蓉包