2016-06-12 2406 views
2016.06.05來到沙田,即刻提議到陳根記晚飯是日星期日,亦係晚飯時間,竟然無爆場,不用等位下就可以很輕鬆有位飲品跟上次有些改變,除了酒要自己去賣酒處付現金外,汽水可以跟伙記落,好似25/3枝WASABI手撕雞招牌菜之一,Fusion 菜之冷盤,已經係第二次食,配Wasabi醬係幾特別,未試過既朋友可以一試豉油皇炒麵麵很幼身,很有口感但略嫌太乾身,同埋麵上有芝麻好像會香口些豉椒炒蜆豉椒味太重,太咸,掩蓋了蜆肉鮮味都算無呃秤,蜆肉多椒鹽九肚魚算係全晚最受歡迎既一碟食物,外脆內軟,炸粉唔多,上枱都熱辣辣榴連奶露食過最差既甜品,一pat野,底下有榴蓮肉,一半都食品到,個感覺好漏,無諗過會係一pat野,榴連肉有啲苦,唔係太新鮮,不可一,不可再,全晚最差的食品
2016.06.05

來到沙田,即刻提議到陳根記晚飯

Wasabi手撕雞
WASABI手撕雞

豉油皇炒麵
豉油皇炒麵

麵很幼身,很有口感但略嫌太乾身,同埋麵上有芝麻好像會香口些
豉椒炒蜆
豉椒炒蜆

豉椒味太重,太咸,掩蓋了蜆肉鮮味
都算無呃秤,蜆肉多
椒鹽九肚魚
椒鹽九肚魚

榴連奶露

食過最差既甜品,一pat野
2016-06-05