2018-02-10 1381 views
甜品~我估對每個女仔嚟講都係好吸引,通常同朋友食完飯之後會話再去食甜品,d人成日話女仔係用第二個胃嚟食甜品,見到甜品會心心眼,點飽都食得落!Oh ~Sorry! 我估我唔係一般嘅女仔,因為我係得一個胃消化正餐同甜品。一般情況下,我食飽之後都好難有空間放甜品,所以如果我要食甜品先,就要放棄正餐。今次食咁大杯yogurt 當餐前食甜品,到我食正餐時已經飽晒,哈哈哈!今日係朋友V生日,由於2個壽星話要去睇幻彩詠香江,而我同朋友P對呢樣嘢完全無興趣再加上落緊雨,所以我哋兩個負責去買蛋糕。我哋去K11周圍睇蛋糕嘅時候遇到Smile yogurt!我對yogurt無咩特別喜好,但朋友P話每次見到都一定要食,好啦!我其實都有d肚餓,所以我哋一人order咗一杯。雖然我唔好甜品,但都會比一入舖見到嘅模型吸引住~~好多款式,選擇困難症又發作!朋友係朱古力怪,所以佢好快就決定咗食朱古力味為主嘅Chocolate Lover而我呢……主要都係睇以生果為主嘅,諗咗一陣決定試Mango Fever佢則邊仲有張圖拆解成杯嘢入面有乜!其實我都幾鍾意佢d圖畫,睇完就算唔食都覺得開心!講返杯嘢先,咁多樣野我最鍾意就係頂

講返杯嘢先,咁多樣野我最鍾意就係頂層果舊芒果雪芭,超香濃嘅芒果味,好似真係食緊芒果咁。
另外仲有條朱古力圈做裝飾,味道偏苦。
喺yogurt上面嘅自制脆粒....我覺得似餅碎多d。
跟住有幾粒芒果熱情果綿花糖,唔睇圖我完全食唔出有芒果同熱情果味,以為係普通綿花糖。
芒果布甸都ok啦!
到主角yogurt,我鍾意佢似雪糕多過似Yogurt,因為我唔鍾意Yogurt 果種酸味!
最底層有香甜嘅新鮮芒果粒~

2018-01-06
Type of Meal