2008-12-19 60 views
海南雞飯($36)x2 ~ 咁大個人第一次食海南雞飯,所以唔知應該是什麼味道,這裡的海南雞很嫩滑,我最喜歡它的飯(叫油飯)好香,雖然叫油飯但一點也不油膩,齋食飯也好好味!所以額外再叫多兩碗飯(每碗$9),至於個椰菜湯就麻麻地!沙嗲串燒($35) ~ 有六串,可選豬、牛、雞,要了全部都是豬肉,豬肉醃得好入味,表面烤到微 微燶,食落更加香口,加埋個沙嗲醬一齊食就更好味!正! 叻沙($35) ~ 又是咁大個人第一次,裡面有米粉、蝦、魚旦、雞肉、芽菜、豆卜,微微辣味,好香椰汁味!又是很好味! 正!香蘭葉包雞($35) ~ 雞肉應該預先醃過,雞肉外面有黑椒粒,除了原有的調味外,還有香葉味!味道不錯!因油炸關係,所以葉外面有少許油,但食落又是不太油 (食之前記住攞定紙巾先,因為拆開塊葉的時候會整到隻手好油)
!所以
額外再叫多兩碗飯(每碗$9),至於個椰菜湯就麻麻地!

微燶,食落更加香口,加埋個沙嗲醬一齊食就更好味!正!

好香椰汁味!又是很好味! 正!

為拆開塊葉的時候會整到隻手好油)
海南雞飯
叻沙