2016-06-21 781 views
從前每日都踏足既地方,原來已經同以前唔同哂,餐廳既種類都幾多,不過我被“西貢星”呢個名吸引左我幫襯既時間岩岩限付午餐同下午茶之間,多心既我就係午餐餐牌揀左咖喱牛腩飯配生菜,另外係下午茶餐牌揀左越式蝦卷,同滴滴咖啡,最後加埋椰汁芒果糯米飯做完美既終結午餐既泰式咖哩牛腩飯 $48無論飯 餸 同菜,份量都多 抵食之選!薯仔入味淋而不粉牛腩份量多,但略微不夠淋 但好入味越式蝦春卷 $26外皮薄而香脆,將蝦既鮮味帶出,一點油膩感都無,俾滿分媽咪突然話見到人地叫冬蔭公湯好香,又想叫埋一份,咁我地就散叫黎試下椰青冬蔭公湯 $96佢上菜既時候椰青放面放滿蝦,魚,青口,菇,另外再加一碗湯,老闆解釋係因為佢地用椰青入面既水煲,但因為太多水同料,就分開上,令到份量唔會因為受椰青既內部而有所局限,湯好香濃,但如果再加辣d會更野味最後叫左椰汁芒果糯米好耐無見過咁橙黃既芒果,芒果揀得好好,好味,糯米夠黏,好甜好香下次再想來第一城覓食,原來有咁多好野食,價錢又抵,就算叫左散叫冬陰公,埋單都係$206/3人

午餐既泰式咖哩牛腩飯 $48
無論飯 餸 同菜,份量都多 抵食之選!
薯仔入味淋而不粉
牛腩份量多,但略微不夠淋 但好入味
越式蝦春卷 $26
外皮薄而香脆,將蝦既鮮味帶出,一點油膩感都無,俾滿分
椰青冬蔭公湯 $96
最後叫左椰汁芒果糯米