2018-10-16 166 views
記得以前細個果時都係幫襯街邊檔既雞蛋仔, 因為個火侯夠, 但隨住街邊檔買少見少, 好多雞蛋仔檔都入哂舖用哂電子爐. 個味道點都會差少少. 食左咁多間雞蛋仔, 都係呢間最好, 佢係即叫即整, 保証新鮮製造. 所以亦需要等5 - 10分鐘. 整好後又會攤一攤涼先俾你, 保証脆口. 雞蛋仔本身用既粉醬夠蛋香, 而且整既過程落既份量適中, 食落唔會有'食左成團粉' 落肚既感覺. 用黎做下午茶/消夜都一流呀~ 今日揀左下午黎幫襯, 可能因為未放學放工所以人比較少, 平時星期六日, 晚飯時間都會比較多人, 試過有幾次都等左差唔多半個鐘. 呢間舖頭除左有雞蛋仔又點會少得格仔餅, 同一個粉醬但做出黎既口感好唔一樣, 加上佢既醬料真係好好食. 係一間值得推介既小店.
雞蛋仔
2018-10-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$20 (Tea)
雞蛋仔