約左幾個朋友一齊返去揾返啲童年回憶,記得讀書既時候食炊豕店覺得好貴,而家出左黎做野,反而覺得係銅鑼灣呢啲旺區可以食到咁既質素既食物,真係性價比好高。門口既感覺同以前好似,特別係門口呢個點餐紙既setting ,個時好多人迫係到揀食咩,個模式都仲係一樣。話得要揾回憶,緊係食返最原始既味道啦,呢個蔥油豬扒飯真係無得輸,仲係成座山咁多豬扒,特別係啲蔥油,真係多到跌曬落黎。平時出面食個啲可能得個少少,成碗飯都唔夠撈,呢間就唔同呢,仲多過飯,每啖都有味,最啱重口味人類XD。不得不講下個豬扒既厚度,係好認真既成吋厚,唔好以為係炸粉扮肉個啲一般貨色。唔好覺得厚豬扒就一定會好柴,呢個係軟熟唔會實的的,仲唔會個朕鬆肉粉既味,各位食肉獸可以一試。仲有呢個酥炸鳳尾蝦,勁大隻,好香脆,最好就一人一隻就夠了,約夠三個朋友就啱啱好,唔洗爭。野食都算有得揀,唯一美中不足就係飲品冇咩選擇,好彩都有可樂飲。如果有凍檸茶個啲,可能會更加正~

XD。

如果有凍檸茶個啲,可能會更加正~

2019-10-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蔥油豬扒飯