2019-03-08 539 views
唔係第一次食一記,食佢既原因係佢出餐快同價錢係同區黎講算係平,岩哂附近放食飯既窮L打工仔(即係我) 一記俾我既感覺好煮家飯feel,會有蒸肉餅、老火湯、粥等等~佢既午餐餐牌經常會轉,平時食開肉餅飯,貪佢只係$20幾蚊大大份食得飽。今日貴少少試下「菠蘿酸甜咕嚕肉飯」。一上檯,真係好似係屋企食飯咁,咕嚕肉用不鏽鋼碟裝,好似平時我呀媽用不鏽鋼碟蒸返熱D餸俾我食咁!果然,D咕嚕肉係蒸返熱既,食落去一D都唔脆,碟既底部見到有倒汗水。每一舊肉掛既汁醬唔多 咕嚕肉既味道係ok 既,不過因為蒸過,甜酸味較淡。但佢無落味精,呢樣野係讚既。咕嚕肉份量都有差唔多10舊左右,不過唔同大細,夠女仔食飽既~就好似topic所講,一記有住家feel,我呀媽有時煮餸都會失手,一記都係。不過作為窮L黎講,當我山窮水準時都會去食既。P.S. 我都係鍾意食佢既肉餅飯多D

菠蘿甜酸咕嚕肉飯

P.S. 我都係鍾意食佢既肉餅飯多D
2019-03-07
$30 (Lunch)
菠蘿甜酸咕嚕肉飯