Castor Lau
Castor Lau
Level 2
2016-11-08
Follow
上海菜大家一定唔陌生啦,不過又平又好座又好味既地方就少之有少,上海姥姥係云云上海小館之中,真係非常唔錯,以前就好鍾意去南小館,不過近年水準好似有D⋯⋯所以轉左黎上海姥姥,食物質素好,係性價比高既CAUSUAL DINNER好選擇!
好高分啊呢個!同枱既朋友爭住食,就算女仔都不顧儀態大啖大啖咁爬入口。蟹粉味道唔錯,份量又夠,滿滿咁覆過D麵,加埋海膽又多左一份鮮甜,兩樣材料味道好夾,感覺好新鮮。
凍食既桂花酒釀丸子,個人覺得凍既酒糟酸味淡D,好味過熱食,呢個 甜品仲加左蘆薈,比平時個D酒釀丸子更加鮮甜。
 小籠包水準好高,皮夠哂薄,好多湯汁,35蚊有四件,平過翡翠拉麵小籠包,抵食。
前菜水準都唔差,85蚊有三樣前菜,性價比都幾高。
前菜水準都唔差,85蚊有三樣前菜,性價比都幾高。
鹹肉津白
鹹肉津白
50蚊勁大碗好抵食,可以兩個人SHARE。拉麵即叫即拉,麵身偏硬,好有麵香,湯底好清,排骨就好鬆化又勁大塊,切件上有5件,好滿足。
Like
Ratings