2020-03-26 6016 views
話說K11Musea開咗咁耐,琴日我先第1次去。雖然知道好靚,個個都去打卡,但其實真係唔多鍾意同人去迫!咁啱去開尖沙咀,見有啲時間就自己去行下~個場真係又大又靚,第1次行真係差啲盪失路⋯重點係無乜人,想點影都得⋯各大名店職員亦非常好禮貌⋯其實真係安全過行山⋯由最底下層行起,邊行邊閒到啲麵包香⋯一路追蹤住啲香味,終於俾我發現到大量牛角包🥐其實我無特別留意過依間野(都係琴日出完Story,有好多人問我仲多唔多人排先知)好!講返個牛角包先!之前都試過排隊買過唔少牛角包,但次次都希望越大就失望越大!今次誤打誤撞,完全唔洗排除,仲有好多款式俾我揀!有:原味、抺茶、亞麻籽、芝麻、杏仁、士多啤梨、紅莓⋯咁多款味放晒喺到任揀⋯Strawberry Cloud Crosisant $28[分數:9/10]我先買咗個士多啤梨味嘅試下先~依款Cloud Crosisant 上面會有啲Cream,甜度都幾高,所以一定要配埋牛角包一啖過咬落去!而上面亦有輕輕燒過,口感會有少少似燒綿花糖牛角包底面都焗得好鬆脆,而且唔會好似灣仔某間牛角包店,有時焗得太燶,會有啲苦。而佢仲保持到外脆內軟~唔會太乾!當然佢嘅牛油香亦唔

[分數:9/10]

牛角包底面都焗得好鬆脆,而且唔會好似灣仔某間牛角包店,有時焗得太燶,會有啲苦。而佢仲保持到外脆內軟~唔會太乾!當然佢嘅牛油香亦唔弱!

以有餡嘅牛角包類嚟計,佢亦比某間連鎖做得更好!完全唔會俾Cream同生果整淋!

所以試完一個之前,再買咗個杏仁味返屋企!重量比原味重好多,上面有層杏仁糖面,入面仲有啲牛油,真係超邪惡!之後再買多咗個鬆餅同Brownie返去~相比之下,牛角包完勝!

📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
Gontran Cherrier (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B205-B207號舖
2020-03-25
$100 (Tea)
  • Raspberry Cloud Croissant