2023-09-14 438 views
平時係弗士落台飲酒,上斜路之前都係見到呢間中菜,今日終於有機會來嚟試下呢間餐廳,約左一大班朋友一齊聚舊。😁😁呢間茶樓都幾大,可以坐到多大圓枱,空間闊落,待應熱情細心。😆😆我地點左蠔仔煎蛋,啲蠔仔都幾大粒,而且冇咩沙,食落又新鮮,果然係真材實料,加入香蔥和蛋液煎成蛋餅,非常若味。🦪🍳另外 我哋仲叫咗避風塘炒蜆,估唔到咁大碟,蜆肉結實又大隻,加入辣椒、蒜粒炒香,加入豆豉調味,鹹得來帶點辣味。🌊🌶️我地再點左圓山小炒皇,九菜加入大地魚同魷魚等炒香,幾有鑊氣,而且非常足料。🥦🥦因為呢間係台灣菜餐廳,所以竟然有肉燥飯,味道相當不錯。🍚最後,我哋點咗油鹽水泥孟,雖然係例牌,但份量頗多,有5-6條,用蔥同紅椒煮過,都幾入味,兩個人食都好足夠。🐟🐟
因為呢間係台灣菜餐廳,所以竟然有肉燥飯,味道相當不錯。🍚