2016-02-12 4578 views
佢未攞米芝蓮前已經食咗好多年,但聽啲街坊講佢攞咗米芝蓮後質素低咗所以冇乜再嚟食。但媽咪最愛呢度嘅髮菜蠔豉,所以今晚初二再嚟食吓啦!髮菜蠔豉大脷($298):同十幾年前相比,蠔豉嘅size細咗好多,而家大概係成年男人嘅手指尾咁長,當年係中指咁長。不過算啦,咁多年嚟加價唔算勁,到而家仲可以$300一碟,收貨啦!冰梅骨($178):賣相欠奉,勝在有14舊算多。好有豬肉味,而且好淋唔會有黐牙嘅感覺,一咬就骨肉分離。酸酸哋嘅梅醬好開胃,忍唔住不停咁食!南乳齋煲($168):碟頭好大,而且足料。由於落單嘅時候叫咗少油少鹹,所以南乳的確輕手咗好多,只係落少少用嚟點綴吓,而且並冇出面嘅南乳齋煲咁油,所以呢個餸絕對老少咸宜,尤其是怕油膩怕鹹嘅朋友福建炒飯($168):呢個炒飯非常成功,首先炒飯好乾身,而且粒粒分明,可以逐粒逐粒夾起。個獻喺炒飯嘅正中間,成個樣好整潔,獻有獻嘅空間,炒飯有炒飯嘅空間,河水不犯井水,直至客人將佢哋撈勻啲飯先會變得濕潤。最怕外面嘅福建炒飯獻非常鹹,好在呢度個獻一啲都唔鹹,仲有好濃瑤柱嘅香味及新鮮蝦味服務:會定期埋嚟睇吓茶煲需唔需要加水,抵讚!開心嘅係,呢度一直播賀年歌曲,冇錯雖

發財好市大利
冰梅骨
南乳齋煲
福建炒飯
服務:會定期埋嚟睇吓茶煲需唔需要加水,抵讚!

開心嘅係,呢度一直播賀年歌曲,冇錯雖然係聽足咁多年,但係過年係要有啲賀年歌先應節架嘛!而且四圍都係好多大檯嘅家庭客,感覺好溫馨!食物係好味嘅,而且碟頭係好大, 所以係抵食嘅!而且走踏實路線唔會雕晒花呀要即刻相機食先咁樣!至於值唔值得攞米芝蓮呢?
2016-02-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
發財好市大利
冰梅骨