2019-07-29 648 views
又係深水埗啊,因為深水埗多野食囉,今次嚟整返個late breakfast ,賣蝦子賣到岀曬名既劉森記食碗麵嚟講,對比旁邊既麵檔佢唔算平,但佢有既係”真”蝦子,整返碗雲吞蝦子河嘆下先,而我朋友就叫左個撈。麵未呢食返個酸蘿蔔開下胃先,呢個係好x好食!又爽又開胃,仲係任食唔嬲其實真係好多蝦子嫁,怪我心急又肚餓一野撈散曬,正因有蝦子,所以個湯都好鮮味,但少左d,比河粉索曬d湯。雲吞有5粒咁多嫁,而且粒粒都皮薄多汁,蝦就唔洗講野啦,人地賣蝦子,d雲吞就緊係正啦。個撈麵就乾身d,因為蝦子本身咸,唔洗加d咩蠔油醋等既調味料,就咁撈埋已經好好味。

2019-07-28
$50 (Lunch)