2021-09-17 731 views
好耐冇去過重慶大廈及屯門咖哩屋食印度嘢啦, 癮起但又想近近地, 之前睇過呢間食評似乎幾好, 又講咗要試好耐啦, 咁就今日去啦!叫咗兩個set dinner, 分別係烤雞件及烤羊脾配印度咖哩汁,跟烤餅。 再加碟炒雜菜。由第一碟餐前小食Papadum開始就知唔掂,應脆唔脆,應辣唔辣😒。印度烤雞件一般應該係橙色而且好入味嘅,但佢係同我地中式嘅一樣普通肉色亦唔多夠味,唔多夠香口。烤羊脾係最好食㗎啦,夠香口夠濃味,咁先係印度嘢嘅精髓😋。咖哩汁睇個顏色以為好夠味, 但都係強差人意😞。 而烤餅就正正常常啦!反而個炒雜菜有啲驚喜😅綜合以上種種, 以後要食印度嘢都係行多步去遠少少好啲😂

烤羊脾係最好食㗎啦,夠香口夠濃味,咁先係印度嘢嘅精髓😋。

反而個炒雜菜有啲驚喜😅

綜合以上種種, 以後要食印度嘢都係行多步去遠少少好啲😂