早幾年酸辣米線大行其道,所以呢間屋村米線都比人大捧到上天,好多人都山長水遠入黎食,成日都見排隊人龍,住附近既我就咁多年只食過一次,因為我懶唔想排。最近又挑起左條癮,決定去食。果日係假日一點半去到完全唔使排,仲坐得鬆動。屋村店黎講佢果價唔平,但份量足味道真係唔錯。我叫左小鍋米線(小小辣)加雞肉絲同螺旋藻,共需47蚊😛黎到果陣見到堆雞肉絲真係好治癒,因為成堆白雪雪好靚,整到咁碎好處係好吸湯,撈埋米線一齊食好正,但又少少敗筆記就係雞肉雪味好明顯。螺旋藻好爽,本身無味,吸左湯後就岩岩好。米線配料勁多,好多肉碎同芽菜韭菜果d,我就至愛食😛湯頭亦唔錯,酸辣味道同時出眾,食完唔會超口渴,可以接受。食完今次後,而家無之前咁多人,我一定會再encore!

屋村店黎講佢果價唔平,但份量足味道真係唔錯。

我叫左小鍋米線(小小辣)加雞肉絲同螺旋藻,共需47蚊😛

食完今次後,而家無之前咁多人,我一定會再encore!
  • 小鍋米線