2019-06-25 717 views
行左幾條街,諗唔到食乜,最後經過「炸理滷味」,見個名食字食得幾得意,就入去試試。裡面位置唔多,人手亦唔多,一個負責收銀落單,一個負責炸物。兩個人,將4樣皇牌叫左3樣來試。*炸理一口和牛配薯角和牛唔係炸到乾爭爭果種,相反好軟霖,炸得啱啱好。仲落咗啲椒鹽,食落相當惹味!真係好唔錯!*炸理一字翼五重奏相反,雞翼遜色左少少,雖然話有5款口味,不過食落分別唔太大。粉略厚,不過好脆口,最緊要係熱辣辣!*皇牌滷味雞髀最令我驚艷既係呢隻滷味雞髀!首先調味調得啱啱好,好juicy,非常juicy,甚至乎第一啖咬落去個雞皮會噴汁!雞脾好嫩,真係好值得推薦!最後提一提,覺得唔夠味既朋友,呢度可以再自行加粉或醬汁!我試左松露蛋黃醬同蜜糖芥末漿,由其係松露蛋黃醬同薯角perfect match! 同出面西餐配薯條既果隻醬一樣!滷物炸物望落簡單,實際要做得好食亦十分困難。難得見到小店用心經營,笑面迎人,臨走亦同每一位客人講多謝,讓每個人心中都多了一點溫馨!

兩個人,將4樣皇牌叫左3樣來試。

*炸理一口和牛配薯角

炸理一口和牛

*炸理一字翼五重奏

炸理一字翼五重奏

相反,雞翼遜色左少少,雖然話有5款口味,不過
食落分別唔太大。粉略厚,不過好脆口,最緊要係熱辣辣!

*皇牌滷味雞髀
滷味雞髀

最令我驚艷既係呢隻滷味雞髀!

炸理一口和牛
滷味雞髀