2018-07-21 788 views
記得呢間舖頭幾年前瘋魔米線間,當時仲未有好多咩雲南、四川米線,好多雜誌或者網上媒體都有介紹,個陣去幫襯要等位事隔幾年,佢嘅舖位裝修已經唔同咗,當年一個細舖位,大家坐到好逼近乎身貼身,而家成間舖好闊落,位同位之間仲有空間,亦有大枱細枱啱哂唔同嘅人嚟食牆上面掛住羊肉嘅介紹,同埋一啲羊嘅照片水餃米線(白菜餡)突然心血來潮想食下水餃就叫咗,湯底係清而不膩嘅豬骨湯,米線質地正常,少少咬口,水餃同麵嘅份量足夠,甚至一個女仔未必食得哂羊肉大碗呢個真係好大碗,可以睇到我用隻手掌同佢比較。食羊肉個陣酥味其實好重要,因為鍾意想羊肉就覺得愈酥愈吸引,呢到陣酥味好適中,唔會誇張到未食過嘅人接受唔到,但鍾意食羊肉嘅會ok😋美味口水雞有時食口水雞會食到熱嘅,但其實凍到先啱!好彩呢到係凍食,雞肉肉質結實唔會太韌,汁嘅味道主要係酸酸地,忍唔住撈埋落啲麵到食😛涼拌青瓜同樣係冷盤,每一塊青瓜已經吸咗啲汁,食落除咗爽脆之外仲好入味,頂瓜瓜!當晚滂沱大雨,由地鐵站行去嘅路有好多水潭,但都不乏佢嘅擁躉,不斷有情侶、一家大細、一班朋友嚟幫襯,只有有實力嘅餐廳先做到

牆上面掛住羊肉嘅介紹,同埋一啲羊嘅照片

水餃米綫

水餃米線(白菜餡)

羊肉大碗

羊肉大碗