我真係好愛芝士~特別係多重芝士整嘅料理,唔同質地嘅芝士喺口腔共融,成件事真係好治癒!😝​作為芝士怪,最近又有新發現!那就是Goobne Chicken嘅「Goobne芝加哥薄餅」!呢款Pizza用咗5款芝士製成,係繼炸雞芝士火鍋後,店家另一款極邪惡之作!😝​而且份量幾大份下,一個pizza,幾個人share都無問題,食完肚子飽了,荷包都唔會瘦,感覺幾開心!😝​​✦Goobne芝加哥薄餅 可否不要咁癲?剛出爐嘅芝士pizza,攞出嚟,扯一塊上手,啲拉絲好似瀑布咁瀉下!😱認真誇拿拿!​睇樣都咁澎湃,誰知食上口仲開心!店家研發嘅「深盤薄餅」餅底,唔係一般街到食到嘅味,外圍好酥脆,入面係軟滑嘅芝士,個質地有少少似雞批,好特別!😍​難得嘅係,睇佢個款,初時以為實膩到爆,食唔到多,點知佢個底其實加咗意大利番茄醬,辣中帶甜,消膩開胃,我一個人都KO到3件(一個Pizza有8件)!​​3款Goobne烤雞​食Pizza當然要配埋烤雞食,一啖pizza一啖雞,做個開心仔~今次跟朋友就share咗Goobne Chicken嘅3款大熱炸雞,幾時都話叫雞最開心!🐔🍗​我鍾意佢3款雞都完全唔同口味同製法,唔似
Goobne芝加哥薄餅
✦Goobne芝加哥薄餅

3款Goobne烤雞​
我鍾意佢3款雞都完全唔同口味同製法,唔似出面嘅餐廳咁,是但溝隻唔同味嘅醬就當另一隻味~一份雞有十幾件雞,貴嗎?​
原味烤雞
✦原味烤雞
經高溫烤製,逼走多餘油份,食上口,雞皮特薄,唔會成口油!另外,佢哋嘅雞肉好鮮嫩,外脆內嫩,非KxC可比。​
果味蒜香烤雞
✦果味蒜香烤雞
3款之中,我最愛呢隻味!雞件滲透滿滿嘅蘋果及檸檬醬汁,好甘甜,配上陣陣蒜香,好醒胃!​
辣椒脆烤雞
✦辣椒脆烤雞
鍾意重口味,一定唔可以錯過呢款辣椒脆烤雞。表層脆皮鋪滿韓國青陽辣椒粉,辣勁幾強。想要加碼,仲可以點埋佢嘅青陽辣椒醬,辣得過癮!🤤​
RITA
✦ RITA
呢款用咗SOMERSBY蘋果酒+沙冰嘅組合,好清新,微微嘅蘋果+麥芽香,配芝士食幾好。​
鯊魚之淚
✦ 鯊魚之淚
雖然係藍色,但實際係香桃及檸檬味嘅沙冰,呢款可揀有酒精或無酒精,都係味道​
清新為主,仲有鯊魚裝飾,好搞笑!😂​
▲餐廳環境開揚,面向銅鑼灣鬧市中心。
▲環境真係無得彈!
2020-10-27
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
Goobne芝加哥薄餅
果味蒜香烤雞