2020-06-15 1500 views
好耐都無出去食飯喇! 呢段時間差唔多個個都係咁,加上一出去食飯,搓手都搓到爛(康復中…就唻好番哂) 加上太耐都無約人出去Lunch,咁就食好D啦,而且唔想食得迫迫夾夾,咁係呢面又唔想去太古城都唔算好多有得揀,呢間其實我都有寫過食評分店喺係金鐘食Burger,價錢分別228 二道菜及248三道菜不過發現Menu 都有嘅扒類係要加錢都成$120,而12:10居然青口係無哂,應該係好多人都會落定呢個先,咁我地揀咗龍蝦湯及白蘆筍伴山羊芝士燉蛋,配黑毛豬火腿,係唔係好多款揀低下就揀咗香煎地中海鱸魚前菜一唻到賣相都好吸引,白蘆筍好幼嫩加上山羊奶嘅燉蛋配起上唻好夾,味道唔會好咸所以你可以一口加配黑毛豬火腿,呢個前菜非常出色, 而香煎地中海鱸魚的確好細(半隻手掌),心裡想好在係三道菜(唔好意思我都係唔係細食)佢係魚低下配上似係豆加紅蘿蔔西芹等,我要好慢咀嚼會飽滿小小,佢嘅賣相係好嘅但味道就可以啦,因為佢皮唔夠脆口,一切落去唔會即刻分開,魚皮會拉扯先可以,咁D汁就會掂到魚皮(而有間餐廳嘅魚係令我食過再想食, 本身我不太愛魚但都會食)所以我就覺得麻麻,加上佢只靠汁先令魚有味,我覺得佢可以加點鹽, 而同
價錢分別228 二道菜及248三道菜
前菜一唻到賣相都好吸引,白蘆筍好幼

而香煎地中海鱸魚的確好細(半隻手掌),心裡想好在係三道菜(唔好意思我都係唔係細食)佢係魚低下配上似係豆加紅蘿蔔西芹等,我要好慢咀嚼會飽滿小小,佢嘅賣相係好嘅但味道就可以啦,因為佢皮唔夠脆口,一切落去唔會即刻分開,魚皮會拉扯先可以,咁D汁就會掂到魚皮(而有間餐廳嘅魚係令我食過再想食, 本身我不太愛魚但都會食)所以我就覺得麻麻,加上佢只靠汁先令魚有味,我覺得佢可以加點鹽, 而同事食嘅Burger及薯條都係好乾,又係幼條McDonald款式,仲要係MC 好食D 添
甜品嘅我揀咗蘋果批,真係好多蘋果係上面個底又脆口,有咗呢個作為結尾都唔錯

順便一提,一個2XX 平日嘅午餐唔係叫平,但佢嘅法飽片唔脆又凍呢個好失敗,希望佢改善