2020-11-20 385 views
住馬鞍山, 但疫情下怕去酒樓,怕老人家咳痰唔淹口, 驚驚。 所以改去點心專門店。此店已吃過3次, 第一次吃有驚喜,感覺點心店水準同酒樓差不多, 又不用等位, 又唔駛咁嘈。但昨天第三次食, 食物質素感覺回落, 雖然疫情食客不多, 只是4枱客。 侍應招呼手腳快, 好快比洗碗盤及上茶, 茶杯碗碟清潔ok, 但茶壺就頗污穢, 可應茶漬太多, 應加強浸洗, 嚇怕不敢飲茶壺d茶, 只作洗碗筷。叉燒肠粉皮不太薄, 芫茜多了點, 不喜歡感覺腸粉質素一般。叉燒包皮有些沾了水, 濕了少許, 但饀料味道一般, 完全唔香口。春卷最好味, 細細條, 熱及脆, 只是細條饀料較少, 不過好食的, 最重要炸得夠脆。粉果粉果係最差的,皮厚, 餡料怪怪的, 像不是我們一般食粉果的馅。點心食物質素像差了, 價錢又不是平, 所以感覺一般

叉燒肠粉
皮不太薄, 芫茜多了點, 不喜歡
感覺腸粉質素一般。

叉燒包

皮有些沾了水, 濕了少許, 但饀料味道一般, 完全唔香口。

春卷

粉果
粉果係最差的
,皮厚, 餡料怪怪的
, 像不是我們一般食粉果的馅。

點心食物質素像差了, 價錢又不是平, 所以感覺一般

• 春卷