每當行完高登,通常都會掃下街,發掘下深水埗有咩好野食。但如果行高登前經過康瑞甜品,咁就注定掃街之旅失敗,至於點解?以上圖片已經充份解釋了原因,一碗特色仙草配芋圓,有齊哂所有願望,有牛奶、西米、薏米、黑珍珠、仙草、紅豆、綠豆、芋圓,當中我最欣賞既係糖水同牛奶既比例恰到好處,就係唔太甜,因為香港人食既口味就係唔好咁甜,太甜係會有罪惡感。當$26既一碗甜品已經令你飽到無空間再食其他野,咁就...不如當佢做宵夜吧。(宵夜都係香港人既正餐!)(當日女友點了一碗薑汁蛋花配芋圓,不過都係覺得特式的比較吸引。)
特色仙草配芋圓

2020-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$26 (Last Night Supper)
  • 特色仙草配芋圓