Morton's of Chicago

2018-11-30 9762 views
每年嘅11月我都特別開心,因為我同男朋友生日都係呢個月份👫今次嚟到呢間幾特別嘅餐廳,如果你係慶祝生日或者某啲節日提早訂位嘅話😋會有一個祝福字句同埋名嘅menu、 甜品同埋侍應會幫我哋影相,即刻曬出嚟放落張卡到😍一開波即刻有勁大個麵包😱外面焗到脆脆地,入面夠鬆軟,搽埋牛油更加正😋不過如果你食曬成個包嘅話,之後應該唔使食嘢😂.Appetizer#JumboLumpCrabCake ($210)😋好味指數:(8/10)外面煎過嚟, 一切開見到入面全部都係蟹肉😍蟹肉食到有鮮味,加埋微酸嘅醬汁也不錯👍🏻.Soup#LobsterBisque ($180)😋好味指數:(7/10)叫咗一碗兩個人share✌🏻每人有一嚿龍蝦肉,味道還好有小小咸,不過性價比唔高😖.Prime Steak#BoneInRibeye ($748)😋好味指數:(7.5/10)嗌咗5成熟😝賣相都幾靚,肉好厚而且夠juicy,不過食落去比較有咬口,唔算淋,要用小小牙力🤣前面食咗包同埋蟹餅,呢塊扒兩個人share都夠飽飽😙最後有一個檸檬梳乎里做甜品😆
每年嘅11月我都特別開心,因為我同男朋友生日都係呢個月份👫

不過如果你食曬成個包嘅話,之後應該唔使食嘢😂
Appetizer

#JumboLumpCrabCake ($210)
😋好味指數:(8/10)
外面煎過嚟, 一切開見到入面全部都係蟹肉😍
蟹肉食到有鮮味,加埋微酸嘅醬汁也不錯👍🏻
Soup

#LobsterBisque ($180)
😋好味指數:(7/10)
叫咗一碗兩個人share✌🏻
每人有一嚿龍蝦肉,味道還好有小小咸,不過性價比唔高😖
Prime Steak

#BoneInRibeye ($748)
😋好味指數:(7.5/10)

最後有一個檸檬梳乎里做甜品😆