caca.ate.too.much
caca.ate.too.much
Level 3
2023-09-09
Follow
滾爺火鍋絕對係一個唔可以錯過嘅地方。呢度嘅火鍋體驗唔單止可以滿足你對火鍋嘅渴望,仲可以帶你去探索一個全新嘅滋味世界。滾爺火鍋以新鮮食材同獨特嘅烹調技巧聞名,而佢哋嘅招牌菜式更加係一絕,其中包括香脆炸雲吞、椒鹽魷魚鬚、手打蟹籽墨魚丸同蜂巢豆腐。而家就同我一齊嚟詳細咁品味下呢幾款美食啦!

首先,滾爺火鍋嘅香脆炸雲吞絕對係一個開胃又美味嘅開始。炸雲吞外脆內軟,每一口咬落去都可以感受到鮮嫩嘅雲吞皮同鮮美嘅餡料。佢地嘅炸雲吞炸得金黃酥脆,一咬落去,雲吞內嘅肉汁就會迸發出來,令你嘅味蕾瞬間滿足。

其次,椒鹽魷魚鬚係滾爺火鍋嘅另一款經典菜式。魷魚鬚嘅彈牙口感同椒鹽嘅香辣味道絕對係一對絕配。滾爺火鍋嘅魷魚鬚炸得香脆,每一條都帶有滿滿嘅魷魚鮮味。一咬落去,魷魚鬚嘅汁水會在口腔內四溢,令你嘅味蕾感受到一種獨特嘅滿足感。

接著,我要介紹一下滾爺火鍋嘅手打蟹籽墨魚丸。呢款丸子係由新鮮墨魚製成,每一口都充滿著鮮味同彈牙嘅口感,仲有蟹籽嘅驚喜!

最後,滾爺火鍋嘅招牌蜂巢豆腐係一個結束火鍋盛宴嘅極致選擇。佢地嘅豆腐外層網狀嘅質感,非常有特色。每一塊豆腐都嫩滑細膩,入口即化,帶有豆腐獨有嘅香氣同滑嫩口感。佢地嘅蜂巢豆腐可以吸收湯底嘅滋味,令豆腐本身更加美味。
Like
Ratings