2018-08-13 71 views
觀塘工業區嘅餐廳近年越來越多,越來越高質,試過一次朋友聚會食過,當時帶埋一啲小朋友,又有BB,環境非常適合,好闊落。今次兩個人食,坐卡位一樣有情調。魔膳廚房算係一間好多選擇嘅餐廳,套餐都有幾頁,有dinner sets又有today special,有二人餐又有兒童餐。其實款式多,會怕整得唔夠detail,不過食落去,覺得魔膳廚房好細心準備食物。大部份套粲都係二佰蚊上下,有餐湯、自制餐包、主菜、餐飲,$38沙律吧,係任食,唔駛逼自己一次過拎得太多,仲有帶子裙邊、辣味螺肉同中華沙律。侍應們好細心,例如叫餐湯,有忌廉湯同雜菜湯,佢哋問有無食物敏感,咁啱其中一款湯真係唔啱飲。香煎三文魚柳配藜麥沙徤($178),三文魚無太過熟,個芯都仲好滑,配芒果肉汁好清甜,而個藜麥沙律好大份,係一份好飽肚嘅沙律餐。另一份係自家製海膽汁海鮮意粉,好濃味嘅意粉不過海膽味唔重,有一隻好香口嘅蝦同好鮮嘅青口,仲有個意粉非常足料!