2021-03-31 680 views
我嘅生日飯,老公就book咗呢間餐廳食午餐,大概二千幾食二人餐!佢嘅款式其實都好多,有龍蝦餐,鮑魚餐!咁我哋就叫咗鮑魚餐,因為呢一排我老公自己成日都買澳洲龍蝦返嚟整,暫時唔想再食龍蝦住!其實呢度有午餐Menu,有另外一啲平啲嘅選擇,不過由於生日關係梗係食好啲啦!下次可以試吓午餐,真係幾抵食!除咗有鐵板燒外,呢度都有廚師發板既壽司可以食,分左鐵板燒區同埋分左壽司區!我地提早少少到左,等開門,所以當時係無人!☘️前菜新鮮既蔬菜沙拉,好醒神☘️黑芝麻醬豆腐配蝦仁蝦肉好彈牙,豆腐豆味香濃而且滑!雖然外觀唔吸引,不過都幾夾,好好味😋☘️鴨肝多士煎得好香,感覺不太油膩,多士都很脆♥️♥️♥️我塊和牛♥️♥️♥️☘️南非鮑魚每人有2隻勁大隻既南非鮑魚食,勁多!煎得很香,很彈牙,而且仲要食落都仲嫩滑!海苔醬好好味😋食完都飽左8成☘️季節料理:椰菜花蓉配蓮藕蓮藕香脆爽口,椰菜花忌廉蓉清淡,口感頗為特別!兩者一起很夾,亦很美味!不過,食量少既女士黎到呢度就已經九成飽!🔸🔸🔸上和牛之前仲有開心果食🔸🔸🔸🔸🔸🔸睇住廚師係面前處理食材、擺碟、到上菜,整個過程都係一種享受🔸🔸🔸☘️煎和牛◻️配岩鹽、蒜片、芥末、酸汁和牛表面煎得很香口,入口

☘️前菜
新鮮既蔬菜沙拉,好醒神

☘️黑芝麻醬豆腐配蝦仁

☘️鴨肝多士
煎得好香,感覺不太油膩,多士都很脆

♥️♥️♥️我塊和牛♥️♥️♥️

☘️南非鮑魚

☘️季節料理:椰菜花蓉配蓮藕

🔸🔸🔸上和牛之前仲有開心果食🔸🔸🔸

☘️煎和牛
◻️配岩鹽、蒜片、芥末、酸汁
和牛表面煎得很香口,入口即溶,加上各式選擇配搭,食法唔同!
個人都係最鍾意配芥末加蒜片,可以解油膩感
食到呢度已經好飽

☘️炒飯
超級飽,我見隔離台係打包回家,我哋就食埋去,但夜晚就食唔落晚餐了

☘️清酒雞湯
好好飲,唯一不滿既係,我未飲完,係睇玩緊電話,個侍應問都唔問就收走咗😡😡😡

☘️雪糕

Type of Meal