2020-01-27 856 views
餐廳位於38樓,居高臨下,一出電梯已經見到好靚既夜景,生日飯黎講位置同景觀都唔錯。可惜海景枱只有數張,大部分都係2人枱,所以我地一行四人只能坐中間位,冇得邊食飯邊睇夜景。 一坐低就有凍湯、唔同款式既餐包,配搭三款醬料,有誠意。頭盤叫左青口,份量都算多,四個人食都夠。主菜叫左海鮮意粉。另一樣就叫左拼盤,有牛扒同龍蝦。龍蝦夠彈牙,牛扒牛味好濃,大家都食唔停口。另外值得一讚既就係Ava既飲品,價錢唔貴,而且味道、賣相都好好,絕對嗒得杯落最後既重頭戲出場—-玫瑰花雪糕。廚師用乾冰急凍玫紅花,再加入配料炒雪糕。畫面好靚,而個雪糕好好食。我一向對玫瑰味既產品都冇咩興趣,但呢個雪糕既玫瑰味好清香(唔係濃烈既玫瑰味),而且雪糕唔會好甜,色香味俱全!要食既記得要預先訂定。

一坐低就有凍湯、唔同款式既餐包,配搭三款醬料,有誠意。
頭盤叫左青口,份量都算多,四個人食都夠。
主菜叫左海鮮意粉。

• 玫瑰雪糕
  • Steak