2019-11-27 246 views
每次去尖沙咀, 都會喺港鐵站嘅西樹泡芙 買啲嘢食下。 特別是如果買咗團購券, 就會買多少少返屋企同家人分享。買咗五件唔同味道嘅窩夫榛子朱古力窩夫芒果乳酪窩夫士多啤梨乳酪窩夫抹茶朱古力窩夫士多啤梨藍莓乳酪窩夫窩夫嘅size唔係太大件, 當係下午茶甜品 份量就啱啱好, 不過有個缺點佢嘅窩夫皮比較乾身, 以前食係比較濕潤同埋濃味, 近年發覺佢嘅配方唔同咗, 變得比較乾身。我最鍾意食就係窩夫入面嘅忌廉餡, 豐盈厚身, 味道突出, 又唔會太膩。 一次過揀唔同嘅味道 真係好開心。咁多款裏面我最鍾意食芒果乳酪, 同埋藍莓士多啤梨 乳酪 🍓🍓。 酸酸甜甜 十分滋味。

買咗五件唔同味道嘅窩夫
榛子朱古力窩夫