2020-05-05 1052 views
入南丫島玩左大半日,大人細路都肚餓,就決定喺南丫島食埋晚飯先出市區。依間海景餐廳有室內有室外位置,環境都唔錯,就決定食呢間呢度嘅食物都係一般西餐廳所提供嘅菜式,而以假日旅遊消閒熱點嘅南丫島嚟講,價錢亦算合理。 餐牌上main course嘅價錢已經包括咗餐湯同埋麵包,羅宋湯微酸並帶香葉味道,好醒胃,蒜蓉多士就一般啦,因為唔夠熱同埋脆口。煙三文魚沙律嘅沙律菜好新鮮,我鍾意佢有埋青瓜片同埋鮮蕃茄,配上黑醋汁同橄欖油,非常清新!安格斯牛扒面積大但唔算厚身,都冇所謂,可以分多幾份share食,至於香煎鵝肝,我就略嫌佢煎得唔夠香脆,但都係入口即溶嘅。呢個黑松露扁意粉我哋個個都非常讚賞,平時我自己好怕啲黑松露,覺得好似好大陣冬菇味,但呢個聞落好香,食落就係淡淡嘅黑松露香味,真係十分推介!至於呢個茄蓉海鮮意粉,濃濃嘅蕃茄加上份量十足嘅材料,海鮮份量絕不欺場!原來呢間舖頭嘅Pizza係限量供應,餅底賣晒就冇㗎喇!我哋叫最簡單嘅夏威夷都已經做得非常之出色,所以記住要及早order另外我要讚吓佢哋嘅服務,侍應會主動提醒9:00係無船出中環,所以提我哋要睇住時間,因果如果趕唔到8:30船就要等一個鐘了,果然
煙三文魚田園沙律
美國安格斯肉眼扒配香煎鵝肝
香菌忌廉黑松露汁闊條麵
意大利鮮茄海鮮意粉
Hawaiian  Pizza
另外我要讚吓佢哋嘅服務,侍應會主動提醒9:00係無船出中環,所以提我哋要睇住時間,因果如果趕唔到8:30船就要等一個鐘了,果然貼心
煙三文魚田園沙律
美國安格斯肉眼扒配香煎鵝肝