2021-05-30 316 views
久聞去西貢 Pan da Cafe 食嘢要擁有一顆超慢活嘅心,咁啱嗰日我驚塞車遲到,早咗入到去市中心,見大把時間,於是決定去試下。由於係假日,一入到去,見室內坐滿人,於是就揀咗張戶外近門口嘅枱。眼見樓面得一位叔叔做嘢,忙到出煙,我唔趕時間,就一直坐喺出面等等等,一面欣賞前園嘅裝飾同佈置。呢度有海量有趣嘅古物,包括紅 A 喼,駱駝牌水壺飯壺,舊電話時鐘玩具唱盤 cassette 帶等,非常吸引😲。等咗好耐好耐,我好肚餓,終於忍唔住,起身望一望入面,叔叔見狀,即刻出嚟幫我落 order,我匆匆叫咗份 All Day Breakfast,之後又係一輪漫長嘅等待。當日係四月頭,店入面播放哥哥嘅 Final Encounter 大碟,有我非常非常鍾意嘅寂寞夜晚😍,真係非常非常非常正💕。千呼萬喚始出來嘅 All Day Breakfast 非常豐富,有多士,火腿,炒嫰蛋,德國腸,芝士腸,煙肉,甜粟,焗豆,焗蕃茄同火龍果,味道大部份正常,只係炒蛋略嫌多咗少少水,另外就係火龍果唔夠甜較淡口。飲埋杯 Americano,好飽。總結:嚟呢度幫襯,主要係食環境,食氣氛,對食物要求不能過高,同埋必須要預留較充

總結:嚟呢度幫襯,主要係食環境,食氣氛,對食物要求不能過高,同埋必須要預留較充裕嘅時間。做到以上幾點嘅話,喺度食嘢其實都幾 chill 幾享受。