2021-07-13 274 views
唔係誇張,真係覺得呢間酒樓嘅裝修係我見過其中一間最靚嘅, 紫紫銀銀嘅天花燈, 還有一個超長嘅魚缸, 入邊唔係蝦蟹龍蝦, 而係好多 觀賞魚, 好似個水族館咁, 見到真係好興奮呢度提供少有嘅龍井茶, 第一浸入口甘味很重, 係龍井茶嘅特點,第二浸變得好甘香, 很喜歡黑蒜螺頭燉雞湯出色, 黑蒜特有的味道能夠完全帶出來, 內裏的湯料也有不少的黑蒜、螺頭和雞肉,材料靚,唔錯玉環鮑魚盅,鮑魚配節瓜,簡單的菜式,到不過不失,鮑魚都爽口西施蛋白蝦球是比較清雅的一道菜,蒸蛋白唔算特別滑溜, 但與爽口的蝦球很配搭燒味拼盤有雞、鴨、叉燒和海蜇, 味道可以,不過海蜇有點沙福建炒飯煮得好,炒飯粒粒分明, 配料很多,有蝦、雞肉、帶子等等,口感豐富紅豆沙是是日甜品,起沙,帶陳皮味

龍井茶

黑蒜螺頭燉雞湯

玉環鮑魚盅,鮑魚配節瓜,簡單的菜式,到不過不失,鮑魚都爽口

玉環鮑魚盅

西施蛋白蝦球

燒味拼盤有雞、鴨、叉燒和海蜇, 味道可以,不過海蜇有點沙

燒味拼盤

福建炒飯

紅豆沙是是日甜品,起沙,帶陳皮味

紅豆沙

黑蒜螺頭燉雞湯