2020-02-01 201 views
喺網上面見到呢間位於西灣河碼頭的日本居酒屋,環境好似好得,於是入黎試一試。由觀塘碼頭搭船到西灣河碼頭都只係15分鐘, 十分方便。居酒屋錢設計摩登,靠海邊係落地玻璃,食客可以飽覽海景,環境一流食物方面,午餐有lunch set供應,價錢有由100至$200咋有交易,我哋嗌左一個串燒定食同埋一個安格斯牛扒定食每個餐有包到前菜同埋蒸蛋,亦配有麵豉湯主角:串燒定食10分豐富,有牛舌雞翼京蔥香菇日本豆腐墨魚咀腸車厘茄同埋番薯,個燒雞翼10分出色,外脆得黎入面仲保留到肉汁,仲有個汁燒豆腐都好好味,咬入去入邊嘅豆腐都係有醬汁嘅味道而且好綿密好滑另一主角鐵板燒安格斯牛扒,佢係用鐵板上菜,上到嚟嘅時候仲係渣渣聲,淨係聽聲都會引起你食慾。個牛肉好香,牛上面亦都有好多香蔥同埋炸蒜片,配埋個牛一齊食,正!

每個餐有包到前菜同埋蒸蛋,亦配有麵豉湯

主角: