2017-06-30 1771 views
係open rice 訂座可以係七點前享用sunset menu, 兩個course $298, 三個就 $348,見咁平就可以試依間餐廳,當然就訂位試試啦。總統商場拆咗之後,我都係第一次黎依個新起既商場,其實依度應該係商業大廈,因為只有地下係商舖。餐廳係最高個層,一入去就覺得裝修得幾靚,樓底又高,由於到達時大約六點九,天未黑,望出去可以望到好遠,好靚。餐廳服務幾好,好多侍應,可能時間尚早,全程都係同一個侍應招待,佢好熱心介紹菜式。我地點咗兩份三個course, 無額外點餐飲都無黑面。點完菜,佢仲好熱心同我地講可以經露台樓梯上頂樓,係天台酒吧,望出去仲靚,可以係等上菜前先去影吓相,咁我地當然就上去睇睇啦。嘩,個景好開揚,無玻璃遮擋下好靚,今日天氣又好,真係可以望到好遠,剩係依個景都值回票價。影完相,返落去已經有前菜,係額外送既,一口份量,幾開胃。未幾就送上前菜,我點既係海鮮薈,有啲似送個款,但多啲唔同既海鮮,有啲似食日本刺身。另一款係吞拿魚他他,好好食,好濃郁既吞拿魚味,無筋。主菜點了煎焗三文魚同意大利飯,個三文魚外皮脆,肉又多汁,好好食,係份量少了點。意大利飯都好好食,不過又係細

影完相,返落去已經有前菜,係額外送既,一口份量,幾開胃。

主菜點了煎焗三文魚同意大利飯,個三文魚外皮脆,肉又多汁,好好食,係份量少了點。意大利飯都好好食,不過又係細份咗啲。

甜品就要咗芝士餅,賣相不錯,味道就一般啦。

總括內說,依個價錢係有驚喜既,本來以為依間野食未必咁好,但黎到無論賣相同味道都好,不過可能係sunset menu, 份量相對少了點。如果正常惠顧,係依度食一餐每位應該要過800,所以咁既價錢可以試到,剩係個景已經值回票價。
送既,酸酸甜甜幾好食
前菜,有啲似送個款,但多啲唔同既海鮮
吞拿魚他他,好好食,個碟都好特別
煎焗三文魚,好脆又多汁,係細件咗少少
  • sunset menu