2017-02-02 2763 views
今日起希慎搵野食,見到門口餐牌幾吸引,價錢唔算貴,有好想食既火炙三文魚飯😍,就入去試下。餐廳每日都有唔同優惠,今日係pancake 85折discount。由於平日好早到既關係,人流唔算多,不過想坐卡位都已被full booking lu。餐廳環境幾大,幾舒服。Lunch set, 包餐湯,沙律,飲品,甜品 都係within 100蚊。起銅鑼灣黎講都算抵食,選擇亦都幾多下😄餐湯係西蘭花忌廉湯,味道唔錯平時食親沙律菜既沙律我都係食唔晒既,但呢個係我最近食過覺得最好食的,好多醬汁起底,沙律菜款亦都較多,好味到食得晒。 Free drink除左一般飲品外,可以㨂烏龍茶,蜜瓜梳打,薑汁汽水都比較特別😍主菜叫左白飯魚干高菜明太子忌廉汁意粉($98),呢個意粉真係超好食,個汁勁濃郁同creamy, 咬落啖啖蟹子脆卜卜,微微辣度醒胃唔會漏,幾個人share 真係唔多夠喉🤗跟住係火炙三文魚沙律飯($88),三文魚都算多,沙律醬加埋啲類似乾蔥粒既東西,香口得黎好開胃。yummy😋相比之下,呢個帶子露荀香草汁意粉($88)比較失色,意粉味道偏淡,帶子亦欠鮮味。甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨
明太子忌廉意粉
火炙三文魚沙律飯
甜品仲有cheese cake, 配上士多啤梨醬,細細件唔會漏啱啱好
意猶未盡,最後叫埋個什果pancake 作結。等左大約十分鐘就送到,賣相好靚仔。用煎pan 上熱辣辣,上面有大堆cream, 內裏仲有吉士醬。味道ok 但cream 有點漏。生果例如蜜瓜,哈密瓜略嫌有點生,咬落硬硬地唔夠甜。不過都好滿足lu,下次再試下其他口味先😋呢度坐得舒服,野食好味,係傾計既好地方
$120 (Lunch)
明太子忌廉意粉
火炙三文魚沙律飯