2016-01-03 805 views
香港租金高昂,令愈來愈多餐廳趨向上樓發展。因此平時逛街時,都會對樓上食店多加留意。好似前幾日,我同幾個朋友就到訪樓上海鮮火鍋店"尚鮮",主打海鮮火鍋,強調海鮮來貨新鮮,直接從外地入貨,質量有保證!經店員推介,我地點左個“龍皇海鮮煱”,有龍蝦、扇貝、花甲、大蝦、蟹、帶子等。以為食完入面的海鮮就用呢D湯打邊爐,但店員建議我地可以飲湯先,然後加豬骨湯再烚野食,真係細心周到。啖湯鮮甜,龍蝦爽甜,蟹啖啖肉好滋味,成煲滿滿食唔切,店員驚過火嗱嗱聲幫我地撈晒D海鮮上黎先,讚!除左海鮮出色之外,熟食亦極富水準,芝心獅子狗卷拼台式黑椒腸,獅子狗卷睇落無乜特别,點知一口咬落去,D芝士溜晒出來,頓時滿口芝士香😄;黑椒腸燒至微脆,黑椒混和肉香,口感和味道都一流!如果吃火鍋冇牛肉,硬係會覺得爭D野,一次過有齊幾樣嘅牛尚盛,就可以滿足各人的要求,嫩滑嘅牛柳粒係我最愛!最後黎個田園盛蔬菜拼盤,蔬菜新鮮,粟米好甜!整體水準唔錯,食材新鮮,且有好多富特色的自家手工精品,例如手打丸、餃子、雲吞等!服務亦細心周到,值得推介!
尚鮮龍皇海鮮鍋

燒芝心獅子狗卷拼台式黑椒腸

牛尚盛

田園盛

最後黎個田園盛蔬菜拼盤,蔬菜新鮮,粟米好甜!
芥未籽鮮蝦丸及午餐肉
2016-01-01