七月份家庭聚會選址於銅鑼灣霎西街一間樓上咖啡店。呢間餐廳係朋友介紹,覺得幾有特色,之前特意來試咗一次。聽講呢間餐廳源於台灣,之後就開到香港。餐廳充滿打卡位,而且玩味甚濃,店名、牆身嘅標語和菜名帶著中庸之道和充斥着幽默語句,給人一種會心微笑嘅感覺,部份餐枱設計以衣車為藍本,甚具特色,餐具也十分精美,難怪吸引了不少年青人幫襯。食物和飲品的賣相好靚,份量也不算細份,食味方面也算達標,價錢可以接受。得閒冇事約閨蜜在此嘆下午茶,傾吓計,這餐廳不失為一個好嘅選擇。侍應們很年輕,也很有禮貌,但店主稍為cool咗啲,沒有多大的笑容,訂位時一句起兩句止。可能我哋人數多嘅關係,有些食物上菜的速度較慢,店主知道有這問題,結帳時主動給我們九折以表歉意,這給我們有個意外嘅驚喜!還有一點要讚的是我們約三十人分別order食物,有少許混亂,心想結帳時好難知道大家叫過甚麼食,幸好結賬時不是一張單列出,而是清清楚楚每張枱分開單,等我們容易核對番自己食過啲乜,比讃。

2019-07-07
$200 (Lunch)