2024-04-25 242 views
今日天陰陰落住雨朋友決定都係喺商場搵地方食嘢,最後決定食台灣菜,行過俾餐廳嘅裝修吸引入去,裝修風格比較特別,粉藍粉紅,好適合情侶打卡吹水嘅地方,餐廳仲播着情歌,一路聽,一路食好舒服三色鹽酥雞$128雞件比較大塊,炸粉脆口入面雞肉,外脆內軟,熱辣辣,雞肉能夠保持嫩滑,多汁,配合特色嘅三色醬,柚子松露,喇沙醬汁 ,柚子醬,酸酸甜甜配合炸雞,感覺冇咁油膩皮蛋凍,蜂茶豆腐$58皮蛋配合肉鬆一齊食可以遮蓋皮蛋嘅澀味😉蜂巢豆腐豆腐朔晒滷味汁非常入味,口感仲非常軟綿綿泰式肉碎生菜包蛋餅$138雖然係泰式,但係肉碎做得冇咁辣,適合唔食得辣嘅人士,旁邊有幾片生菜包埋一齊食,有爽脆嘅口感滷肉伴台灣A菜$88菜面上加上台式嘅滷肉粒,蔬菜青綠又新鮮滷肉粒半肥瘦連埋菜一齊食,食到停唔到口黑蒜牛肉配台灣寬粉絲$128黑蒜撈埋牛骨湯嘅湯底,適合男士重口味,牛肉方面比較腍身,加上台灣寬粉絲朔晒湯底嘅肉汁味道,夠晒入味招牌牛肉麵配手工刀削麵$108每款牛肉麵都配大量嘅蟲草花,蟲草花經過炸之後,食落係脆口嘅,個人覺得幾特別,刀削麵口感彈牙,配埋湯底一齊食,令味道更加出眾

三色鹽酥雞$128

皮蛋凍,蜂茶豆腐$58
皮蛋配合肉鬆一齊食可以遮蓋皮蛋嘅澀味😉
蜂巢豆腐
豆腐朔晒滷味汁非常入味,口感仲非常軟綿綿

泰式肉碎生菜包蛋餅$138

滷肉伴台灣A菜$88
菜面上加上台式嘅滷肉粒,蔬菜青綠又新鮮
滷肉粒半肥瘦連埋菜一齊食,食到停唔到口

黑蒜牛肉配台灣寬粉絲$128

招牌牛肉麵配手工刀削麵$108