2017-12-15 727 views
諗返起呢單野都好笑,我同朋友仔諗住去搵茶湯會飲,行咗幾條街,兜來兜去,我先發現佢搬舖,仲要裝緊修,咁啱我地係嗰度嘅對面見到呢間野,所以我地就去睇睇同埋試下。朋友都算係一個識食嘅人,同我講一定要試下佢嘅芝士乜乜,因為出名個芝士蓋好濃,佢有個限定期間嘅紅色火龍果嘅芝士火火,我梗係唔執輸試下~ 店員勁細心問我地兩個有冇飲過,我地話無,佢又即刻教我地多一次,要先飲個芝士表層,飲到咁上下就會飲到啲果汁,然後再搖勻佢,就會飲到mix埋一齊嘅味道。首先個芝士表層真係好濃郁嘅芝士味,少少咸咸地~ 而果汁亦有好多火龍果肉,勁多佢嘅果肉纖維同火龍果籽~ 雖然成四十幾蚊,但係我都覺得物有所值~ 杯野飲好RICH~ 大家諗下,過咗咁耐,我都仲記得個店員係點樣咁親切咁serve 我,你就知道一家店舖請人真好重要~ 加上杯野飲又好飲,所以我決定寫呢篇食評。

芝士火火

2017-09-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$42 (Tea)
芝士火火