2018-09-02 7235 views
【尖沙咀】Hugo’s - Sunday brunch - 番工辛苦咗成個星期,星期日要對自己好d食好d,上網見到呢間餐廳幾好,裝修環境食物都幾好,所以就揀咗佢嚟試下!雖然價錢比較貴,$738+10%,半自助早午餐,但係真係物有所值,所有嘢都勁好食,款式又多,我第一次試唔晒所有喇已經爆肚!首先上個麵包藍,之前上網睇話佢d麵包好出名,咁就食下啦,先食個蒜蓉包,都不錯但唔係超正,但佢個酥真係好好食,平時我唔鍾意食酥類,都覺得佢個酥真係超好食,我忍唔住勁食!自助任食部份主要分為凍海鮮,沙律同凍肉3大類凍海鮮有- 生蠔雖然細隻,但超鮮甜,仲要幫你起晒肉,一叉起就食得,超貼心,好輕鬆就可以KO一打- 龍蝦有半邊開邊同龍蝦魽,2者都肉質彈牙,鮮味,勁正呀,其實平時我唔食自助餐的蟹魽,因為大多好鞋,呢度嘅都幾好食- 蜆好大隻,都係幫你起咗肉,但就麻麻地- 蟹魽幫係開晒邊,用叉就輕鬆食到,超讚!同都幾鮮甜!- 第一次食buffet有魚子醬任食,唔會好咸,都幾好味,食咗2轉!凍肉- 鵝肝醬好香好濃郁好正,食咗2大舊,其實想食晒成兜🤣🤣🤣- Tuna tartare 配以脆筒又幾特別,吞拿魚幾新鮮- 另仲

自助任食部份主要分為凍海鮮,沙律同凍肉3大類

凍海鮮有

- 蜆好大隻,都係幫你起咗肉,但就麻麻地
- 蟹魽幫係開晒邊,用叉就輕鬆食到,超讚!同都幾鮮甜!

凍肉
- 鵝肝醬好香好濃郁好正,食咗2大舊,其實想食晒成兜🤣🤣🤣

- 另仲有牛肉他他,一定要食,實在太好味!
- Parma ham原隻喺度刨出嚟,都幾好味,可以比美早前西班牙買回來的😋😋

沙律
- 撈好嘅沙律有幾款,推介大蝦芒果沙律,雜菇磨菇沙律
- 另仲有青瓜,燒意式青瓜等

有3款鮮搾果汁,芒果,石榴同橙汁,自己任斟任飲,勁讚😋😋😋

熱食就得有炸蟹餅,估唔到都不錯

餐湯係白洋蔥湯- 好清甜嘅

主菜
1)Hugo 芝士芥末焗波士頓龍蝦半隻- 出色!未上檯時仲後悔叫咗,因為叫咗先發覺出面有好多凍龍蝦任食,但食完就覺得原來無叫錯,真係好好味!肉質彈牙,加埋焗磨菇,同芝士汁,又係超好味!好細心幫你起晒肉切成細細舊,一叉起就食到。

2)法國藍帶炸牛仔- 係牛仔肉包住芝士去炸,隻雷布洛芝士味真係好重,有d似嗅豆腐🤣🤣,真係唔係人人鍾意食,伴碟有d cranberries醬汁,伴埋食就好少少,但肉質有一點點老咗,另仲有薯蓉同甘筍

甜品分自助同包了的朱古力梳乎里

- 自助甜品有9款蛋糕同撻,例如士多啤梨撻,芒果熱情果蛋糕,伯爵茶朱古力蛋糕,芒果拿破侖,cream Brulee, 女皇布甸等,再加macaroons, 另外每人再有個朱古力梳乎里,食完飽到上頭皮

飽到上頭皮都要食埋雪糕!
- 最後最後仲有3款雪葩,有芒果,焦糖同雲哩拿,個芒果超級超級香濃,幾飽都一定要食埋佢!焦糖其實都不錯。痴線d水果樣樣都勁甜,不論芒果,西瓜,蜜瓜,菠蘿,士多啤梨都係好甜,食完雪葩再食都覺得佢甜,問你死未!

呢度真係暫時食過最好的Sunday brunch buffet ! 雖然價錢貴了一點,但絕對值得!