平時嘅食量都比較大, 所以食飯我哋都會揀放題任食類嘅餐廳, 身邊朋友介紹喺MOSTown新港城中心, 推介我們一間台式任食火鍋 - 一鼎‧台式火鍋 @toppotasia , 當中有多個放題任食套餐選擇, 最特別係有多款茶飲免費任飲, 身為牛魔王及珍奶的我們, 今次一於去試吓!

喺火鍋任食套餐中有四款四個價錢選擇, 餐廳推介Top 1的120分鐘任食澳洲200日穀飼牛火鍋餐任食120分鐘都只係$349, 90分鐘只係$329, 包含的新鮮食材有成100款咁多!
小食方面有多款, 一口氣就order了肉鬆皮蛋豆腐, 台式糖沁蛋, 冰釀梅汁蕃茄, 紅噹噹蝦球等
古早滷肉飯的滷肉不油膩但很香濃, 配上肉汁令人一試愛上!

火鍋湯底係一人一鍋, 衛生之餘仲可以自私食, 兩人就選擇Q9骨膠原及甜醬油湯底, 各有風味!

主角牛肉方面有多款選擇, 包括一鼎穀飼牛, 澳洲純和牛, 澳洲200日穀飼牛, 不同款式的牛肉香氣及口感上都會有不同的風味, 我哋就最鍾意澳洲200日穀飼牛, 鮮甜加上油花分布豐富, 肉質很軟嫩

另外仲有豬羊肉包括丹麥梅花肉, 澳洲冠軍草飼羊, 而羊肉肉質軟嫩多汁, 肉味又濃郁且不會太羶!

就連海鮮都有多款選擇, 爽口彈牙的鮮甜海蝦, 鮮味滿滿的大蜆, 全部都好新鮮!

自家品牌茶飲店 - 一鼎茶, 提供多款茶飲, 黑糖珍珠牛乳仲可以另加珍珠, 甜度及冰度都可以因應個人喜好自選, 一邊打邊爐入邊飲好爽!

自助吧火鍋配料飲品及甜品無限量供應, 可以自己扭出扭紋軟雪糕, 再加上粒粒配料好吸引!

最後我哋食到飽肚好滿足!性價比較高下次我哋會再encore食!