2019-01-03 884 views
平安夜緊係要食好啲啦!而我係一個牛控,平安夜又唔會同人迫,又唔想夜晚捱貴餐,就係下午呢個時候就同男朋友一齊黎到市中心,食牛摩呢間牛摩都食過幾次,只不過係無今日禁多人,同埋無今日禁豪氣食禁好,平時會簡特級牛肉,今日係平安夜就食好少少,選擇了極品牛小排 配上壽喜燒,由於我好鍾意沾生蛋,壽喜燒係會附上一隻生雞蛋!極品牛小排睇落雪花分布平均,有紋路,顔色鮮嫩!好期待牛肉好鮮,好有嚼勁。店內可以見到廚房員工係有order先用機片d牛肉出黎既,唔係事前冷藏切好既牛,抵讚。另外每次上牛,d牛都放得好整齊,唔會話堆埋一齊。放入鍋裡面滾20秒左右就可以食得,鮮嫩既牛肉加埋d湯汁,沾上蛋汁,豐富了口感,正。相反;牛舌用係打邊爐我個人確實一般,感覺好似同隻牛鍚鍚禁,雖然牛舌打邊爐食落有牛味,有咬口!味道唔會比牛小排遜色!而我男朋友就好鍾意既種感覺!佢大讚牛舌有咬口唔會入口即溶,仲有牛味,好特別,我同男朋友宦係第一次打邊爐係牛舌!醬汁呢度既醬汁種類都有唔少,可以比客人自行調配,而我只係鍾意沾生蛋,醬汁係欣賞有禁多種類,適合唔同人士既口味!配料配料以蔬菜類為主,提供了唔同種類既蔬菜,而且大多好新鮮,可以家下香港
壽喜燒 + 雞蛋

極品牛小排
睇落雪花分布平均,有紋路,顔色鮮嫩!好期待
相反;
牛舌

配料
配料以蔬菜類為主,提供了唔同種類既蔬菜,而且大多好新鮮,可以家下香港人愛肉之外都注重健康。丸類相對蔬菜類為少,不過選擇都唔少!

冷盤
有中華沙律、栗米、芝麻醬烏冬等,食物未黎到可以先食冷盤止下餓先都係一個唔錯既選擇!不過天氣凍我都係等要熱騰騰的食物還好,我怕食完冷盤會更寒冷

甜品
甜品有蛋糕、泡芙、乳酪雪糕、朱古力雪糕🍦等等女人係有第二個胃就係人都個架啦!泡芙細細粒禁真係可以食唔停口!仲有唔同既口味,要食落口先知架!
甜品refill得好快!唔擔心食哂就無
至於雪糕,有乳酪同朱古力選擇,仲有一啲配料係隔離比客人自助添加,唔好貪心喔!食得哂先好拎
雪糕

飲品
都有好多供應心客人,有沙冰亦都有茶,當然唔會粉得汽水啦,我就會選擇茶類,一黎係熱飲岩哂凍天,同埋可以消除牛既油膩感!岩哂我
熱飲

我會推介食 特別牛肉 雞肉
因為都可以滿足到一般牛控既胃口,當然大時大節可以食更高級啦!
相係之前同朋友食既時候影的
之前食既特別牛肉

雞肉係我甚少打邊爐會食既野,但呢間牛摩既雞肉我會食,因為好濃雞味,就禁睇好簡單,好似無咩調味,但味道又有驚喜,肉質好嫩熟,又係我男朋友好食之一
雞肉

整體黎講,店內衛生都唔錯,食具都係乾淨;服務態度都好好,唔會係hea 應而且無任何態度唔好既情況出現,仲好細心只要見到地下有少少水積就封起果度提醒客人小心!唔錯
我會繼續光顧呢間牛摩
豚肉