2020-04-02 2155 views
上網見呢間評論話牛扒不錯,專登放假來朝聖一下~店面空間感大,座位舒適,裝飾亦有浪漫感覺☺️有不同類型的扒類選擇,我和男朋友都不約而同揀左炭燒嘅食法~🤤加$48有餐湯同埋一杯嘢飲,是日餐湯係甘筍薑湯,配搭幾特別,味道清甜,係未試過嘅味道,質感濃厚,口感不錯~附送嘅餐包熱辣辣,啱啱哄完,包面較為脆身,內裏則夠鬆軟,點牛油食不錯~炭燒美國特級牛肉眼扒~賣相好吸引,炭燒嘅格紋清晰呈現眼前,未試已經流晒口水🤤肉質厚實而不韌,軟諗食落冇渣,炭燒方法充分鎖住肉汁,味道juicy,肉眼扒油脂較為豐富,咬落去油香四溢,的確媲美五星級酒店~唯一美中不足的是有少許過熟的感覺~炭燒安格斯西冷牛扒~同樣地,炭燒的格紋清晰呈現眼前,西冷牛扒份量較肉眼扒少,肉質會比肉眼扒更為厚實一點,油脂亦較少,適合女孩子多一點~牛肉味夠香濃,質素有驚喜,食落不似坊間的西冷牛扒般韌,無渣而且容易咬開~🤤飯後熱檸水refresh下,中和肉膩感☺️離開時見到原來牛扒係由五星級酒店大廚即燒,質素的確有驚喜,原來每逢星期六係牛扒任食夜,價錢比平時更要平一點,下次要來試吓🤤
炭燒美國特級牛肉眼扒~
炭燒美國特級牛肉眼扒

炭燒安格斯西冷牛扒~
炭燒安格斯西冷牛扒

飯後熱檸水refresh下,中和肉膩感☺️
2020-03-30
炭燒美國特級牛肉眼扒