2020-01-13 6695 views
有個邊爐達人朋友介紹先知,原來旺角開咗間非常有人氣的台式火鍋店,咁我就更係約埋男朋友去試吓啦!需然book咗位,但因為真係太多人,所以都等咗一陣先入得。我地今次揀咗個比較清的湯底,想試真啲啲牛的味道,因為嚟之前睇咗食評,話啲牛的質素很高!果然冇令我地失望,牛肉很鮮嫩,脂肪分布清晰均勻,下鍋後不用淥好耐就已經變色可以食得,牛肉味亦很出,老實講,任食有呢個質素真係有啲喜出望外,好易回到本海鮮亦係另一個喜出望外位,特別係啲蜆,很大隻,入面啲肉都很大隻同飽滿,而且都幾鮮甜有個私心推薦係呢度啲‘滑’,口感幾彈牙,我地食咗牛肉、豬肉、墨魚,都食得出不同的味道,非常不錯有一個位也是令我覺得性價比高的,就係‘台灣直送’的這個區域,需然食的係一般會吃到的丸類、蟹柳、芝士腸等等的火鍋配料,但老闆用上台灣的食材,感覺也較為放心和安全很多種類的菜同菇,頗新鮮和整潔。另外都有不同種類的粉麵最後不得不提係呢度的飲品,竟然會有黑糖珍珠奶茶,味道和口感仲拍得住出面街買的;另外仲有不同款色的冷泡茶同飲品,呢間餐廳實在真係性價比太高了

很多種類的菜同菇,頗新鮮和整潔。另外都有不同種類的粉麵