2019-12-30 981 views
朋友話最近網上流存一間拉麵店好好味, 我地一行二人都去試一試, 原來地點就係睇賀歲杯香港大球場銅鑼灣路口, 新年年頭見過一面, 今次終於成為坐上客.叫左限定叉燒拉麵及特制腩肉沾麵加一份自家制餃子.限定叉燒拉麵, 如圖,見到疊滿一片片慢煮叉燒, 急不及待,吃了一片, 好薄淡淡的肉片, 湯是一般正常豬骨湯, 麵是幼麵,對本人來說比較硬, 整體, 賣相非常好的一碗麵, 味道一般.特製沾麵是麵較粗曲麵, 目的是可以沾多一點湯汁, 湯汁味較濃及偏咸, 餃子涵夾著酸菜, 此口味都幾特別,不是人人喜歡, 我自己覺得可以接受. 但大家記得不要像我一樣犯錯, 沾了餃子醋, 醋實在太酸了. 舖面不算多位置, 中心位置為拉麵廚房, 格局都是適合瘦底人士成為坐上客.

叫左限定叉燒拉麵及特制腩肉沾麵加一份自家制餃子.

2019-12-21
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)