2019-08-12 3014 views
觀塘真係有好多好嘢食,the wave係唔錯嘅選擇, 有好多食店又唔使迫。✨無黎一排轉左新menu~~好多都好吸引~今次就坐近門口好有酒吧feel 既位置,昏暗既燈光幾有氣氛, 仲有音樂聽😜✨叫左湯有麵包送,餐包外面少少脆,內裏幾鬆軟。✨牛肝菌野菌濃湯($65): 個湯質地好幼滑,唔係平時飲果種蘑菇湯既味道,都幾特別。✨龍蝦湯($68): 呢個湯稀杰度適中,龍蝦味幾濃,個人喜歡龍蝦湯多d, 因為呢款濃味d, 入面仲有隻爽彈既蝦球。✨鮮魷魚意大利粉($128): 個芝士忌廉汁唔錯,香而不膩,意粉煙煙韌韌好掛汁😍加埋煙肉有d 似食緊卡邦尼,魷魚仲幾新鮮幾彈牙,菠菜撈埋汁好味。✨柚子紅菜頭奶蓋茶($45): 佢個奶蓋係好滑好輕盈,奶味唔會好濃,所以唔會蓋過柚子既味道,飲落甜甜酸酸又帶點茶香都幾得意。✨西班牙黑毛豬鞍($278): 雖然睇落唔係好大份,不過佢其實好厚切。有得㨂well done 同七成熟,我地㨂左七成,切開帶少少粉嫩。用低溫慢煮炭烤,食落好爽口同勁多汁,點埋青胡椒燒汁仲惹味🤤真係唔係幾夠喉。✨油封手指薯比一般焗薯香好多,荷蘭豆就夠爽脆,如果份量多d 就更加好。之前食過佢既釀春雞

✨叫左湯有麵包送,餐包外面少少脆,內裏幾鬆軟。

鮮魷魚意大利粉

柚子紅菜頭奶蓋茶

西班牙黑毛豬鞍

✨油封手指薯比一般焗薯香好多,荷蘭豆就夠爽脆,如果份量多d 就更加好。之前食過佢既釀春雞都好好味,我覺得佢肉類main course 質素都幾高👍🏻l

鮮魷魚意大利粉
柚子紅菜頭奶蓋茶