2017-11-17 753 views
收工同老友食宵夜,佢鐘意雞煲,我梗係陪佢啦,我第一次試里間,佢住附近成日來。入到去本身有幾張吉枱,甘有位侍應帶左我地去其中一張,也已經坐好晒,點知另一個侍應叫我們轉另一張,理由忘記了,其實口講無所謂,但心點都有D吾高興,比着係你,你會點?叫左半隻雞既雞煲,個火開到好大,初初都有人幫手搞下個煲,過左一陣個侍應行開走,甘我地咪自己搞,無幾耐佢又返來,叫我地吾好搞,等一陣就食得,就係里一陣個煲燶左痴底,我們想加湯,但個侍應話吾好,食甘D先加,要打邊爐時先加,我朋友好怒氣甘講:"甘痴底吾加水可以點?"後尾有加水,但有燶味lo,成件事錯晒!叫左個桂花蚌,好新鲜咩?食吾出lo,豬腸同牛柏葉,亦無咩感覺,由於個湯底差,食咩都吾開胃,亦都吾想再加野只有兩隻連殼带子叫左好D,自己燒幾好玩,都鲜既,加一楂檸檳如果個煲無燶到,D食物可能會好好多,我應該吾會再來
只有兩隻連殼带子叫左好D,自己燒幾好玩,都鲜既,加一楂檸檳
如果個煲無燶到,D食物可能會好好多,我應該吾會再來
2017-11-08
$200 (Last Night Supper)