2020-06-27 662 views
琴晚同朋友來食煲仔飯。可能種種原因,七點去到水靜河飛,睇得出幾位大嬸服務員應該好得閒。朋友係之後來到,坐低後佢問我有咩想食,當時其中一個大嬸係我地無叫佢的情況已經企咗係隔離,聽到我地交談似乎想叫北菇滑雞飯已經準備寫單,我見到同佢講等等先我地未落單再睇。然後同朋友繼續研究餐牌,過程中佢有好多野都唔食,個大嬸聽到我地研究食咩的時候就自己不停加把咀話可以叫乜叫物。由於覺得煩,我用比較強硬的態度話:得,我地自己會睇。佢終於收聲行開。最後叫咗二個煲仔飯,一碟通菜。個人覺得煲仔飯料可以菜都可以,但飯就一般。朋友覺得飯有些硬。基於唔算特別好食,加埋服務員好煩,無意再去。