周五放工過黎太古睇戲,順便食餐飯。之前已經試過呢間秋櫻屋,比佢地個pancake&雪糕吸引到雖然係周五晚上,但餐廳都不算多人。唔洗等位已經可以入去坐了。海鮮沙律配芥末醬 $78成碟沙律連埋隻碟凍冰冰,好似啱啱入雪櫃拎出嚟,但係味道不過不失,份量好多,三文魚同魷魚都幾好食,但個芥未醬味道唔算太出奄列飯配燒汁牛肉 $70甜咖喱配埋奄列好好味,牛肉數量唔算好多,但單係個汁已經夠哂炸雞翼香薯角 $42薯角啱啱炸出嚟,又熱又香脆。反而個雞翼,除咗外表炸得脆之外,雞肉味係冇味的忌廉雜菇煙肉意粉配溫泉蛋 $76味道剛剛好,平時不太好濃味的我,覺得呢碟意粉啱我口味叫咗兩個餐,配埋粟米湯同雜菌忌廉湯(無影相)加呢杯雪糕,佢個雪糕係用北海道牛乳8.0整,奶味10分香濃,super yummy熱奶茶,佢係茶包同奶分開上要自己沖,都幾夠特別,可以跟從自己鍾意嘅味道去沖調另外我地仲叫左熱咖啡
周五放工過黎太古睇戲,順便食餐飯。
之前已經試過呢間秋櫻屋,比佢地個pancake&雪糕吸引到

海鮮沙律配芥末醬 $78
成碟沙律連埋隻碟凍冰冰,好似啱啱入雪櫃拎出嚟

奄列飯配燒汁牛肉 $70
甜咖喱配埋奄列好好味,牛肉數量唔算好多,但單係個汁已經夠哂

炸雞翼香薯角 $42

忌廉雜菇煙肉意粉配溫泉蛋 $76
味道剛剛好,平時不太好濃味的我,覺得呢碟意粉啱我口味

另外我地仲叫左熱咖啡