2019-09-05 239 views
食完晏仲係有啲心思思想食野,所以就去左公司附近嘅一芳買野飲。之前已經聽過朋友講甘蔗青幾好飲,上網search果陣發現有分甘蔗青茶同甘蔗牛奶 (但係好似聽人講話飲青茶多啲), 同埋上網見到啲人一般都係買微糖,甚至無糖。👩🏻‍💼健康嘅我當然係揀無糖啦 為咗養生仲揀埋熱飲添。😎飲落果然好清甜 有微微嘅蔗甜味。甜度對我嚟講啱啱好,但係對於想甜少少嘅朋友,聽講可以叫「甘蔗濃」,就可以加啲天然嘅甜味啦。🙆‍♀另外,個茶仲有好輕微嘅青澀味 我諗就係因為青茶嘅味道?都幾特別幾好飲。但係作為熱飲,佢都幾唔熱下,似係室温多啲,哈哈。😅有飲開一芳嘅朋友應該都知道買滿HKD30就可以儲印仔,儲滿10個印仔就可以換一個中杯嘢飲。但可惜。。。我杯甘蔗青茶啱啱好HKD29。。。差一蚊!wuwu 😭Overall嚟講係好飲嘅,會返嚟飲。但下次我一定會加啲料,令到佢變返HKD30以上,哈哈,咁樣感覺上抵好多嘛,kuku!😛
甘蔗青茶

健康嘅我當然係揀無糖啦 為咗養生仲揀埋熱飲添。😎

2019-09-04
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$29 (Lunch)
甘蔗青茶